返回

高中三年级英语

首页
  • 阅读理解
    阅读理解
    I once thought that outer beauty is the only factor to become a greatperson.When I was young,
    I read many kinds of books,  most of which described characters who are handsome or beautiful.So
    I think that being beautiful is the only way to become a success.
    As I grew up,  the story of my best friend made me realize that outer beauty was not so important
    to make a person successful.She was so beautiful a girl that every classmate liked to chat with her,
    but she was very arrogant.In her opinion,  she could get all she wanted because of her beauty,  but all
    of her friends left her one by one!Only then did she come to know the importance of the beauty in a
    person's heart,  which c hanged her attitude and she made friends again.
    Turning on TV,  we can see many advertisements,  most of which seem to give us a feeling that
    physical attractiveness is the most important thing.There_seems_to_be_a_boom_in_plastic_surgery.It
    is surprising that more and more people,  especially girls and women,  try it like the first man-made
    beauty in China,  Hao Lulu.It is a common sense that attractive people can easily find work.Most good
    looking guys usually get higher scores in the job interviews.But,  what is real beauty? I want to say that
    is inner beauty because those who have beauty in their soul are really beautiful persons.
    As is known,  the beauty judged with eyes is temporary,  so we should concentrate on inner beauty.
    And if we make the efforts to make our minds beautiful,  we'll live a happier life.
    1. Why did the author want to have a good appearance when she was young?
    A. Because she wanted to be one of the characters in the book.
    B. Because she wanted to get higher scores in the job interviews.
    C. Because she wanted to follow her friend's example mentioned in the passage.
    D. Because the successful characters in the books she read were attractive.
    2. Why did the writer quote her friend's story?
    A. To show how important outer beauty is.
    B. To show how terrible to be a beautiful girl.
    C. To prove that outer beauty is temporary,  which is not the key factor to become a great person.
    D. To show how beautiful her friend was.
    3. What does the underlined sentence in the third paragraph mean?
    A. A large number of people pay attention to outer beauty.
    B. Surgery is becoming more and more popular.
    C. The price of doing plastic surgery is becoming lower and lower,  making more
    and more persons afford it.
    D. The living standard has been improved over the past years.
    4. Which of the following covers the passage best?
    A. How do attractive persons become successful?
    B. Plastic surgery is the best way to make a person become more beautiful and successful.
    C. The key factor to find a good job is being attractive.
    D. Inner beauty is the real beauty.
    5. What do we know from the passage?
    A. If you are too beautiful,  all your friends will leave you out of envy.
    B. If you have a good appearance,  you must get higher scores in the job interviews.
    C. Without the TV advertisements,  there wouldn't have been a boom in plastic surgery.
    D. Those who have good appearances should also develop the beauty in their hearts.
    本题信息:2012年同步题英语阅读理解难度较难 来源:刘婷婷
  • 本题答案
    查看答案
本试题 “阅读理解I once thought that outer beauty is the only factor to become a greatperson.When I was young,I read many kinds of books, most of which desc...” 主要考查您对

日常生活类阅读

等考点的理解。关于这些考点您可以点击下面的选项卡查看详细档案。
  • 日常生活类阅读

日常生活类阅读的概念:

日常生活这一话题主要涉及人们衣食住行等方面的活动。这一话题的选材主要针对人们日常的工作,生活以及学习情况。做这一类题时,最主要的是要把握好人物的活动内容,时间和地点。


日常生活类阅读题答题技巧:

【题型说明】
该类文章内容涉及到人们的言谈举止、生活习惯、饮食起居、服饰仪表、恋爱婚姻、消遣娱乐、节日起源、家庭生活等。文章篇幅短小,追根溯源,探索各项风俗的历史渊源,内容有趣。命题也以送分题为主,如事实细节题、语义转换题、词义猜测题和简单推理判断题等。虽然这类文章读起来感觉轻松,试题做起来比较顺手,但绝不能掉以轻心。因为稍不留神,就会丢分。   
【备考提醒】
为了保证较高准确率,建议同学们做好以下几点:   
1、保持正常的考试心态。笔者在教学中发现,越是容易的试题,同学们越是容易失分。为什么呢?因为在这种情况下,同学们极易产生麻痹思想,认为题目好做,就不引起高度重视,于是思维不发散、不周密。而命题人就是利用同学们的这一弱点,设计陷阱题。所以,无论试题难易与否,我们都要保持正常的考试心态。试题容易,不欣喜;试题难,不悲观。   
2、根据前面讲到的方法,认认真真、细细心心做好事实细节题。   
3、做好语义转换题。这类题是根据英语中一词多义和某些词语在文中能表达一定的修辞意义的原则而设计的。要求同学们解释某生词的含义,确定多义词或短语在文中的意思,确认文中的某个代词所指代的对象,或者对英语中特有的表达、格言、谚语进行解释。这种题要求同学们一定要根据上下文猜测词义或理解句子,切不可望文生义。   
4、做好简单推理判断题。简单推理判断题要以表面文字为前提,以具体事实为依据进行推理,做出判断。这种推理方式比较直接,只要弄清事实,即可结合常识推断出合理的结论。


发现相似题
与“阅读理解I once thought that outer beauty is the only fact...”考查相似的试题有: