返回

高中二年级英语

首页
  • 阅读理解
    阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
    B
    Most parents love the Internet and want their kids to use it. But a new survey in America finds almost as many also fear the online world—especially social networking sites such as My Space—and worry their kids will get in trouble with people they meet.
    “The parents see the web’s incredible potential(可能性), and they know their kids have to be there.” says James Steyer, CEO of Common Sense Media, which released results from a survey that looked into parental attitudes toward the Internet. “It is also what they are scared of most.”
    The study was conducted online May 5-10 by Insight Research Group. It says 80% of parents are concerned about kids meeting bad people online. That’s because young people who largely have grown up with the Net think of it as a social outlet(出口), say the researchers. To young people, the benefits of giving out some personal information to reach out to friends outweigh the risks. And the study shows they are so comfortable with the medium that 78% have a personal website or blog.
    Parents also recognize the importance of the Internet. The survey shows 91% think the Net helps their children explore their passions, and 77% think the Internet is one of the most valuable education tools teens have. But 88% think it’s important to know what their kids are doing online.
    Findings suggest both parents and teens need more education about using online media, Steyer says.
    Internet safety has become an increasing concern for parents in America. Organizations like the Non-profit Common Sense have been trying to reach and help parents pay attention to the problem.
    小题1: In the second paragraph, the underlined word “It” refers to_____.
    A.Common Sense MediaB.the result of the survey
    C.the web’s incredible potentialD.the website called My Space
    小题2:Why do young people give out their personal information?
    A.They think it has more advantages than disadvantages.
    B.They want to make themselves famous by doing that.
    C.They want to have a personal website each.
    D.They want to get some information from others.
    小题3: Most parents think it is important to know_____.
    A.where their children give out the informationB.what kind of websites they have
    C.how often they go onlineD.what their children are doing online
    小题4:From the passage we can infer that_____.
    A.children are too young to know how to use the Internet
    B.parents must teach their children how to use the Internet
    C.parents also need to learn more about using the Internet
    D.the Internet is the most valuable tool for children to learn

    本题信息:英语阅读理解难度容易 来源:未知
  • 本题答案
    查看答案
本试题 “阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。BMost parents love the Internet and want their kids to us...” 主要考查您对

社会现象类阅读

等考点的理解。关于这些考点您可以点击下面的选项卡查看详细档案。
  • 社会现象类阅读

社会现象类阅读概念:

这类文章通过写人记事来揭示文章的主题,显示其社会意义,一般采用顺序或倒叙来叙述。题目经常是一些细节问题。考查的方面可以是原因和其中引发的思考。


社会现象类阅读解题技巧:

这类文章通过写人记事来揭示文章的主题,显示其社会意义,一般采用顺序或倒叙来叙述。题目经常是一些细节问题。考查的方面可以是原因和其中引发的思考。阅读这类文章要理清思路。
1、浏览试题,明确要求。
      在阅读文章前,最好先浏览一下文章后面的题干和选项。知道了问题后再去看文章,可使思路更敏捷,而且也便于阅读时留意文中出现的与选项有关的信息。   
2、通读全文,抓住主要内容。
      在不影响理解的前提下,尽可能地阅读以便在尽可能短的时间内理解文章或段落的内容。阅读时,如遇到不熟悉的单词、词组或一时看不懂的句子,不要停下来苦思冥想,继续读下去,通过上下文的词语和句子可能就理解了。   
3、抓住中心思想和段落大意。
      通读全文时,要特别注意主题句。每篇文章或每个段落都有与文章有关的句子,尤其是科技、政论性文章的主题句一般都在文章的开头或结尾,插在中间的很少。所以,文章的第一段或开头的第一、二个句子往往包含着文章的中心思想、作者的意图或全文的概述,因此要特别注意,彻底理解。   
4、有针对性地仔细阅读,找寻所需信息。
      在前面的基础上,可进行有针对性地阅读了。把与问题无关的内容一扫而过,而对于和问题有关的内容认真阅读,还可以用笔在下面做出记号。再把这些信息与问题的要求结合起来,逐条分析,综合判断,找出正确答案。   
5、进行合理的推理判断。
      对文章有了全面的了解之后,可以按照文章要求以及上下文之间的关系,做出推理判断。在进行推理判断的时候,需要综合考虑句型、语法、句子之间的逻辑关系、文化背景等方面的因素。   
6、认真复读,验证答案。
      要用全文的中心思想统帅各个题目,研究其内在联系和逻辑关系,并依次审核那些还未打上的题目,确保理解无误。