返回

高中三年级英语

首页
  • 阅读理解
    San Francisco's Chinatown is the biggest and oldest in the country. It's the third most visited tourist destination in the city. It's also the city's most densely populated neighbor- hood. So why are. businesses in Chinatown struggling?
    In this week's paper, I outline some of the reasons for why Chinatown's crowded streets and busy shops might be declining. Underneath the surface, Chinatown is falling. And the city, local organizations and businesses are trying to figure out what they can do to turn things around.
    While numbers of people visit Chinatown, they don't stay long and they don't spend a lot of money.  And beyond annual festivals,1ike Chinese New Years,  this month's Moon Festival and last month's Sunday Streets - which drew about 15,000 t0 20.000 people – the neighborhood has a hard time attracting locals.
    Can you remember the last. time you went to Chinatown ?If you can't, You're not alone. Locals told me that Chinatown doesn't have much to offer them - that the stores are all the same. There are some good eating joints, people said, but they don't know how to find them. Some people even told me that they sometimes go to extreme measures to avoid the neighborhood altogether. But when asked if the-v would like to see Chinatown gone, the answer was always a strong no.
    Locals are hopeful that things will get better and traffic will increase when the Central Subway is complete. But chat's not for another five years. at least. And if' new shops or restaurants don't make their way into Chinatown. the same problem of attracting locals will exist.
    Not that Chinatown's going to die. The dragon still has some fire in its belly. And many people are rooting for positive change. The question is, how does Chinatown change without losing the very importance of what makes it unique?
    小题1:Which can we know about Chinatown according to the passage?
    A.Businesses in Chinatown are going well.
    B.Local people like going shopping there.
    C.A great number of people visit it every year.
    D.No period has seen a more prosperous Chinatown.
    小题2:According to the locals we can know that _______.
    A.Chinatown doesn't love to offer them assistance
    B.shops in Chinatown lack their own characteristics
    C.it is hard to buy quality goods at proper prices
    D.they feel annoyed to see so many familiar faces
    小题3:What is the author's attitude towards Chinatown?
    A.Negative.B.Sympathy.C.Hopeful.D.Indifferent.
    小题4:It can be inferred from the passage ______.
    A.the Central Subway is under construction
    B.Chinatown has to make way for subway
    C.many restaurants have been closed down
    D.the locals hope Chinatown will be extinct

    本题信息:英语阅读理解难度一般 来源:未知
  • 本题答案
    查看答案
  • 答案解析
    查看解析
本试题 “San Francisco's Chinatown is the biggest and oldest in the country. It's the third most visited tourist destination in the city. It's also the city...” 主要考查您对

日常生活类阅读

等考点的理解。关于这些考点您可以点击下面的选项卡查看详细档案。
  • 日常生活类阅读

日常生活类阅读的概念:

日常生活这一话题主要涉及人们衣食住行等方面的活动。这一话题的选材主要针对人们日常的工作,生活以及学习情况。做这一类题时,最主要的是要把握好人物的活动内容,时间和地点。


日常生活类阅读题答题技巧:

【题型说明】
该类文章内容涉及到人们的言谈举止、生活习惯、饮食起居、服饰仪表、恋爱婚姻、消遣娱乐、节日起源、家庭生活等。文章篇幅短小,追根溯源,探索各项风俗的历史渊源,内容有趣。命题也以送分题为主,如事实细节题、语义转换题、词义猜测题和简单推理判断题等。虽然这类文章读起来感觉轻松,试题做起来比较顺手,但绝不能掉以轻心。因为稍不留神,就会丢分。   
【备考提醒】
为了保证较高准确率,建议同学们做好以下几点:   
1、保持正常的考试心态。笔者在教学中发现,越是容易的试题,同学们越是容易失分。为什么呢?因为在这种情况下,同学们极易产生麻痹思想,认为题目好做,就不引起高度重视,于是思维不发散、不周密。而命题人就是利用同学们的这一弱点,设计陷阱题。所以,无论试题难易与否,我们都要保持正常的考试心态。试题容易,不欣喜;试题难,不悲观。   
2、根据前面讲到的方法,认认真真、细细心心做好事实细节题。   
3、做好语义转换题。这类题是根据英语中一词多义和某些词语在文中能表达一定的修辞意义的原则而设计的。要求同学们解释某生词的含义,确定多义词或短语在文中的意思,确认文中的某个代词所指代的对象,或者对英语中特有的表达、格言、谚语进行解释。这种题要求同学们一定要根据上下文猜测词义或理解句子,切不可望文生义。   
4、做好简单推理判断题。简单推理判断题要以表面文字为前提,以具体事实为依据进行推理,做出判断。这种推理方式比较直接,只要弄清事实,即可结合常识推断出合理的结论。