返回

高中二年级英语

首页
  • 阅读理解
    阅读理解。
    The American humorist,Will Rogers,used to say," All I know is what I read in the newspapers".  This
    was an exaggeration for humorous purposes,but it is true that newspapers are an important source of
    information.  Many people begin their day by reading the paper. In this way they leam what is going on in
    the world. Sometimes,however,they don't have time to read the news carefully and must be satisfied with
    a quick look at the front page;at other times they may be in such a hurry that they have time only to glance at the headlines.
    There are newspapers to satisfy every reader. In the big cities there are many types of papers,with
    several different editions every day. In small towns there are fewer newspapers and perhaps only one
    edition each day. In some areas the
    paper is printed weekly.
    Most newspapers have several sections,especially on Sundays when the edition is larger than usual.
    There are,in addition to the front page with the most important news,the sports section,the society page,
    the comics,the amusement section,a business page,and the editorials.
    Another type of publication which helps keep the population informed is the magazine. Some
    magazines are published weekly,others are put out monthly. There are news magazines,literary magazines,
    and magazines for such special interests as photography,sports,art,and music. Some are primarily for men,others for women,and there is a selection of children's magazines,too. In the United States,there are publications for every taste and interest.
    1. The function of a newspaper is ________.
    A. to help people to begin their day by reading it
    B. to satisfy every reader
    C. to get people well informed of all kinds of news
    D. to provide its readers with many sections
    2. The purpose of headlines is _____.
    A.  to show the main idea of an article or a passage
    B. to tell its readers how to entitle an arlicle or a passage
    C. a piece of news for people to glance at
    D. to be printed in large letters above a story in a newspaper
    3. The best title for this passage is ______
    A. Newspaper Should Be Read Every Day
    B. Different Newspapers Should Be Provided to Satisfy Their Readers
    C. Many Types of Newspapers Must Be Published in Big Cities
    D. Newspapers and Magazines
    4.  When Will Rogers said that all he knew was what he read in the newspapers,his real purpose
    was _________.
    A. to tell you that the real source of his knowledge was from the newspaper
    B.  to show that newspapers helped to get him well informed
    C.  to show that he was very leamed through reading newspapers
    D. to tell you that he was interested in reading newspapers
    5. Which sentence is the main idea of the 4th paragraph?
    A. Sentence One.
    B. Sentence Two.
    C. Sentence Four.
    D. Sentence Six.
    本题信息:2012年同步题英语阅读理解难度较难 来源:刘婷婷
  • 本题答案
    查看答案
本试题 “阅读理解。The American humorist,Will Rogers,used to say," All I know is what I read in the newspapers". Thiswas an exaggeration for humorous purpos...” 主要考查您对

日常生活类阅读

等考点的理解。关于这些考点您可以点击下面的选项卡查看详细档案。
  • 日常生活类阅读

日常生活类阅读的概念:

日常生活这一话题主要涉及人们衣食住行等方面的活动。这一话题的选材主要针对人们日常的工作,生活以及学习情况。做这一类题时,最主要的是要把握好人物的活动内容,时间和地点。


日常生活类阅读题答题技巧:

【题型说明】
该类文章内容涉及到人们的言谈举止、生活习惯、饮食起居、服饰仪表、恋爱婚姻、消遣娱乐、节日起源、家庭生活等。文章篇幅短小,追根溯源,探索各项风俗的历史渊源,内容有趣。命题也以送分题为主,如事实细节题、语义转换题、词义猜测题和简单推理判断题等。虽然这类文章读起来感觉轻松,试题做起来比较顺手,但绝不能掉以轻心。因为稍不留神,就会丢分。   
【备考提醒】
为了保证较高准确率,建议同学们做好以下几点:   
1、保持正常的考试心态。笔者在教学中发现,越是容易的试题,同学们越是容易失分。为什么呢?因为在这种情况下,同学们极易产生麻痹思想,认为题目好做,就不引起高度重视,于是思维不发散、不周密。而命题人就是利用同学们的这一弱点,设计陷阱题。所以,无论试题难易与否,我们都要保持正常的考试心态。试题容易,不欣喜;试题难,不悲观。   
2、根据前面讲到的方法,认认真真、细细心心做好事实细节题。   
3、做好语义转换题。这类题是根据英语中一词多义和某些词语在文中能表达一定的修辞意义的原则而设计的。要求同学们解释某生词的含义,确定多义词或短语在文中的意思,确认文中的某个代词所指代的对象,或者对英语中特有的表达、格言、谚语进行解释。这种题要求同学们一定要根据上下文猜测词义或理解句子,切不可望文生义。   
4、做好简单推理判断题。简单推理判断题要以表面文字为前提,以具体事实为依据进行推理,做出判断。这种推理方式比较直接,只要弄清事实,即可结合常识推断出合理的结论。