返回

初中三年级英语

首页
  • 阅读理解
    For several years, Americans have enjoyed teleshopping—watching TV and buying things by phone.Now teleshopping is starting in Europe (欧洲).In a number of European countries, people can turn on their TVs and shop for clothes, jewelry, food, toys, and many other things.
    Teleshopping is becoming popular in Sweden, for example.The biggest Swedish company sells different kinds of things on TV in 15 European countries, and in one year it made $100 million.In France there are two teleshopping channels, and the French spend about $20 million a year to buy things through these channels.
    In Germany, until last year teleshopping was only possible on one channel for 1 hour every day.Then the government allowed (允许) more telepshopping.Other channels can open for telebusiness, including (包括) the largest American teleshopping company and a 24hour teleshopping company.German businessmen are hoping this new teleshopping will help them sell more things.
    Some people like teleshopping because it allows them to do their shopping without leaving their homes.With all the problems of traffic in the cities, this is an important reason.But at the same time, other Europeans do not like this new way of shopping.They call teleshopping “junk (垃圾) on the air”.Many Europeans usually worry about the quality (质量) of the things for sale on TV.Good quality is important to them, and they believe they cannot be sure about the quality of the things on TV.
    The need for high quality means that European teleshopping companies will have to be different from the American companies.They will have to be more careful about the quality of the things they sell.They will also have to work harder to sell things that the buyers cannot touch or see in person.
    小题1:Teleshopping is ____ in Europe.   
    A.not popularB.growingC.not possibleD.cheap
    小题2:People like teleshopping because it is ____ .
    A.AmericanB.cheaperC.easier D.more popular
    小题3:Some Europeans don’t like teleshopping because they ____ .
    A.don’t like to buy things
    B.don’t watch TV
    C.believe the things sold on TV are expensive
    D.think the things sold on TV are bad quality
    小题4:In Germany, teleshopping may ____ .
    A.help businessmen get more moneyB.keep the shops open longer
    C.have fewer buyersD.bring better TV programmes
    小题5:The best title of this passage is ____ .
    A.American TeleshoppingB.Teleshopping Companies
    C.Teleshopping in EuropeD.Teleshopping—Junk on the Air

    本题信息:英语阅读理解难度较难 来源:未知
  • 本题答案
    查看答案
  • 答案解析
    查看解析
本试题 “For several years, Americans have enjoyed teleshopping—watching TV and buying things by phone.Now teleshopping is starting in Europe (欧洲).In a nu...” 主要考查您对

科教类阅读

健康环保类阅读

等考点的理解。关于这些考点您可以点击下面的选项卡查看详细档案。
  • 科教类阅读
  • 健康环保类阅读
科普类的阅读:
科普类的阅读理解包含介绍科学知识、社会知识的短文。阅读这类短文时,要以事实为中心进行思考,抓住事物的特征、用途、相互关系等。
如果是介绍社会现象的文章,要掌握所谈现象的内涵。
答题技巧:
1. 加强整体意识,把握文章的主要内容。在阅读的时候可给段落标上序号,并给重要的句子和
   关键词做上记号,尤其是各段中心句,为答题提供更快捷更多的信息源。
2. 审清题干,发觉和把握试题中有效的提示性信息,确认命题的角度、阅读范围和答题方式。
3. 定位阅读,强化对应意识。同时要注意原文利用和自我加工相结合。
健康环保类阅读:
本类型主要是围绕饮食健康、医疗卫生及环境保护等方面选取实际的材料来设题。
体裁有记叙文、说明文、议论文和各种应用文。
健康环保类阅读题答题注意事项和技巧:
应试生态环保类题目时,在理解文章的基础上,要重点突破——归纳主旨大意技能,因为推断是以整体理解为基础的推断能力。
1.归纳主旨大意:
(1)寻找具体段落的中心思想的方法是:找出每小段的主题句。
主题句通常有这样的特点:
①有一个话题(topic);
②有阐述控制性概念,偶尔也可在一段中间;
③有的文章无明显主题句,主题句隐含在段意之中。这就需要读者进一步加工概括了。
(2)寻找整篇文章的中心思想的方法建立在寻找具体段落中心的基础上的。
应观察全文的结构安排,理解文章浓墨重笔写的“重心”,考虑文章组织材料及支撑性细节是服务于什么的,分析故事的发展结局都是围绕什么中心大意来安排的。
(3)典型错误:
①忽视文章的结构;
②混淆了中心与支撑细节或材料的区别;
③忽视文章表意的倾向性;
④漏掉了主要的特征词。

2.正确推理判断:
推理判断试题要求考生尽量考虑文中全部信息或事实,在通篇理解文章的基础上领会作者的言外之意,并作出正确的推理和判断。
(1)数据推断题
解答此类题,关键是要善于捕捉有关数字的信息,然后在透彻理解原文的字面意义和题意的基础上,运用自己的数学知识,对其进行分析、推算,从而得出正确的结论。
(2)知识推断题
根据文章中所阐述的细节,运用基础知识进行分析、推敲,从而得出符合文章原义的结论的一种推断方法。
(3)逻辑结论推断题
根据事实、论点、例证等一系列论据材料,不是根据自己的经验、态度、观点或爱好去理解文章的内涵。
解答这类题的前提是要首先获得短文的主题思想或列举的具体事实,然后按题意要求进行推断。
(4)对作者态度、倾向的推断题
作者的倾向和感情往往隐含在文章的字里行间,或流露于修饰的词语之中,因此,在推断过程中,应特别注意文中作者的措辞。