返回

高中一年级英语

首页
  • 阅读理解
    Dear Editor,
    I have just returned home after studying for a year in Germany. But it seems that my parents don’t understand me now. They expect me to be the same person I was before I went abroad, but I’m not! Why can’t they let me be myself?
    Jimmy
    Hi, Jimmy,
    As far as I know, people who have lived abroad often find that the adjustment (调整) to returning home is more difficult than their adjustment to living in a foreign culture. Why? We expect to have some problems when we go to a new place, speak a different language and learn the rules of a different culture ... But home? ... we know that place!
    Your parents expect that the same person who boarded the airplane one year ago will be returning. Especially if they have never been abroad themselves, your parents probably won’t understand the changes that living abroad can cause in a person. On the other hand, you may have maintained (保持) an ideal mental image of your loved ones while abroad, an image that is broken into pieces when you return.
    Remember you have been living a different lifestyle in your host country, and you have probably become very independent while staying there alone. Now that you’re home, you will be expected to conform (顺应) again to the lifestyle of your family. As a result, you may be upset about your parents’ involvement in your life.
    Communication is the key to overcoming this problem. Tell your parents how you are feeling. Share with them information about cultural re-entry(重归), and ask them to be patient. This does not mean that you have to forget your experience and give up everything you’ve learned! Learn to find a balance between the old and new, just as you did when first adjusting to your host country’s culture.
    小题1:What is Jimmy’s main purpose in writing the letter?
    A.To criticize his parents.
    B.To ask for advice about his studies.
    C.To complain about his parents.
    D.To ask for help.
    小题2:What does the editor think of Jimmy’s problem?
    A.It’s unusual.B.It’s normal. C.It’s serious.D.It’s interesting.
    小题3:The editor thinks that both Jimmy and his parents ______.
    A.have changed in the past year
    B.have unrealistic expectations of each other
    C.need to behave like they did before
    D.need to find a balance between the good and bad
    小题4:The author suggests that ______ would help solve Jimmy’s problem.
    A.patience and trust
    B.patience and politeness
    C.better communication between family members
    D.a deeper understanding of the host country’s culture

    本题信息:英语阅读理解难度一般 来源:未知
  • 本题答案
    查看答案
  • 答案解析
    查看解析
本试题 “Dear Editor,I have just returned home after studying for a year in Germany. But it seems that my parents don’t understand me now. They expect me to...” 主要考查您对

日常生活类阅读

等考点的理解。关于这些考点您可以点击下面的选项卡查看详细档案。
  • 日常生活类阅读

日常生活类阅读的概念:

日常生活这一话题主要涉及人们衣食住行等方面的活动。这一话题的选材主要针对人们日常的工作,生活以及学习情况。做这一类题时,最主要的是要把握好人物的活动内容,时间和地点。


日常生活类阅读题答题技巧:

【题型说明】
该类文章内容涉及到人们的言谈举止、生活习惯、饮食起居、服饰仪表、恋爱婚姻、消遣娱乐、节日起源、家庭生活等。文章篇幅短小,追根溯源,探索各项风俗的历史渊源,内容有趣。命题也以送分题为主,如事实细节题、语义转换题、词义猜测题和简单推理判断题等。虽然这类文章读起来感觉轻松,试题做起来比较顺手,但绝不能掉以轻心。因为稍不留神,就会丢分。   
【备考提醒】
为了保证较高准确率,建议同学们做好以下几点:   
1、保持正常的考试心态。笔者在教学中发现,越是容易的试题,同学们越是容易失分。为什么呢?因为在这种情况下,同学们极易产生麻痹思想,认为题目好做,就不引起高度重视,于是思维不发散、不周密。而命题人就是利用同学们的这一弱点,设计陷阱题。所以,无论试题难易与否,我们都要保持正常的考试心态。试题容易,不欣喜;试题难,不悲观。   
2、根据前面讲到的方法,认认真真、细细心心做好事实细节题。   
3、做好语义转换题。这类题是根据英语中一词多义和某些词语在文中能表达一定的修辞意义的原则而设计的。要求同学们解释某生词的含义,确定多义词或短语在文中的意思,确认文中的某个代词所指代的对象,或者对英语中特有的表达、格言、谚语进行解释。这种题要求同学们一定要根据上下文猜测词义或理解句子,切不可望文生义。   
4、做好简单推理判断题。简单推理判断题要以表面文字为前提,以具体事实为依据进行推理,做出判断。这种推理方式比较直接,只要弄清事实,即可结合常识推断出合理的结论。


发现相似题
与“Dear Editor,I have just returned home after studying for ...”考查相似的试题有: