返回

初中三年级英语

首页
  • 阅读理解
    阅读理解。
    I went home one Saturday afternoon in the autumn of 1993 to get some work done in the garden. While
    sweeping leaves on the ground, my five-year-old son Nick came over and asked me to write something on
    a piece of paper to make a sign for him.
    "What for?" I asked.
    "I'm going to sell some of my stones," he answered.
    Nickwas fascinated withstones and had collected many stones from all over.
    "I'm too busy to do that for you. Go and ask your mum for help," I said.
    A short time later, Nick, returned with a sign, reading, "Stones, One Dollar Each". He took the sign, a
    small chair and 4 of his best stones and walked to the road in front of our garden. There he put the stones
    in a line and sat down on the chair.
    After half an hour, nobody passed by. I walked to him and asked him to go back, but he didn't.
    Another half hour later, a small car came down the road. I watched as Nick stood up, holding his sign up.
    A woman rolled down a window and read the sign. I couldn't hear their talk, but I saw the woman turn to the
    driver and the man reach for his pocket.
    I sat in the yard, as Nick ran to me. Waving the dollar, he shouted, "I told you I could sell one stone for
    a dollar-if you believe in yourself, you can do anything."
    1. Why didn't the writer help his son?
    A. Because his wife is better at making a sign.
    B. Because he didn't know what to write.
    C. Because he was busy sweeping leaves.
    D. Because he didn't want his son to sell the stones.
    2. The underlined words "was fascinated with" mean ______.
    A. was far from
    B. was afraid of
    C. was famous for
    D. was interested in
    3. Nick was a boy _____.
    A. who was kind
    B. who had a strong mind
    C. who was honest
    D. who had many hobbies
    4. Which is the best title (题目) of the story?
    A. My son's first sale.
    B. Let's collect stones.
    C. How to sell a stone.
    D. A hobby that can make you rich.
    5. From the passage we know _____.
    A. the story happened in spring
    B. the car was driven by a woman
    C. Nick spent half an hour selling one stone
    D. the writer might be moved (感动) by his son
    本题信息:2011年内蒙古自治区中考真题英语阅读理解难度较难 来源:张雪
  • 本题答案
    查看答案
本试题 “阅读理解。I went home one Saturday afternoon in the autumn of 1993 to get some work done in the garden. Whilesweeping leaves on the ground, my five...” 主要考查您对

故事类阅读

等考点的理解。关于这些考点您可以点击下面的选项卡查看详细档案。
  • 故事类阅读

故事类阅读:
文章一般描述的是某一件具体事情的发生发展或结局,有人物、时间、地点和事件。
命题往往从故事的情节、人物或事件的之间的关系、作者的态度及意图、故事前因和后果的推测等方面着手,考查学生对细节的辨认能力以及推理判断能力。
阅读这类材料时,同学们一定要根据主要情节掌握文章主旨大意,同时抓住每一个细节,设身处地根据文章内容揣摩作者的态度和意图,根据情节展开想象,即使是碰到深层理解题也可迎刃而解。


故事类阅读注意:
初中生接触到的阅读材料大都是故事类。
阅读故事类的材料,应该抓住人物线索、地点线索、时间线索和情节发展线索。

特别注意的是,以上线索往往是并存的。因为情节的发展总是涉及到人物的变化、时间的推移、场景的变换等。
而阅读材料后的阅读理解往往会围绕这些内容设计一些事实类的理解题。

凡事实类的理解题都可以从阅读材料的表层文字中找到答案。

在阅读故事类短文时,应理解文章的深层含义,也就是它的主题。在此需要注意的是,现在的阅读理解题在测试事实类的理解题的同时,往往有一道推理类理解测试题.