返回

高中二年级英语

首页
  • 阅读理解
    Situated in the South West of England, between Exeter and Plymouth, Torquay is one of the most popular holiday resorts in Britain. It provides a variety of entertainment, sports of every kind and cultural facilities, all set in a position of outstanding natural beauty. Visitors can choose between luxury hotels by the sea, with private suites(套房),swimming pools and saunas, and comfortable but less expensive guest houses. There are camping sites, too, and hundreds of houses displaying“B & B”signs.
    As well as a number of small quiet bays, which are ideal for beach barbecues away from the crowds, Torquay has large sandy beaches where you can buy refreshments(饮料)and hire deck chairs, boats and even beach huts. There are large areas of grassland overlooking the sea, and miles of winding cliff paths for walkers who just want to enjoy the scenery and what is often said to be the healthiest air in the country. For the sportsmen and women there are opportunities not only for golf, tennis, squash and bowls, but also for water-skiing, hang-gliding and deep-sea fishing.
    After a day in the open air, there’s lots to do in the evenings, too. There are plenty of discos, the occasional opera or ballet, and summer variety shows in the seafront theatres. For the children, there is a beautiful model village with a complicated railway layout which is remarkably realistic-especially when the lights are all on at night.
    Of course, there’s no need to spend your whole holidays in Torquay. Only a short drive away is Dartmoor National Park, where you can walk for miles through dramatic, unspoiled countryside, or picnic by beautiful rivers and streams. Or, nearer to home, you can sail across Tor Bay to the lovely old fishing village of Brixham.
    Torquay seems to have something for everyone. But don’t take my word for it----come and see for yourself.
    小题1: Which of the following best explains what “B & B” means on the signs?
    A.Beach and barbecueB.Breakfast and bath
    C.Bed and breakfastD.Beautiful and British
    小题2:According to the text Torquay might be described as      .
    A.comfortable and expensiveB.remote and beautiful
    C.croweded and livelyD.fresh and healthy
    小题3:What is special about the model village?
    A.It opens at night.B.It has a real railway system.
    C.It’s in the open air.D.It has something for the children
    小题4:What is the purpose of writing this text?
    A.To introduce the geography of Torquay to students.
    B.To make some places known to visitors.
    C.To show the beauty of resorts.
    D.To attract more tourists.

    本题信息:英语阅读理解难度一般 来源:未知
  • 本题答案
    查看答案
本试题 “Situated in the South West of England, between Exeter and Plymouth, Torquay is one of the most popular holiday resorts in Britain. It provides a va...” 主要考查您对

日常生活类阅读

等考点的理解。关于这些考点您可以点击下面的选项卡查看详细档案。
  • 日常生活类阅读

日常生活类阅读的概念:

日常生活这一话题主要涉及人们衣食住行等方面的活动。这一话题的选材主要针对人们日常的工作,生活以及学习情况。做这一类题时,最主要的是要把握好人物的活动内容,时间和地点。


日常生活类阅读题答题技巧:

【题型说明】
该类文章内容涉及到人们的言谈举止、生活习惯、饮食起居、服饰仪表、恋爱婚姻、消遣娱乐、节日起源、家庭生活等。文章篇幅短小,追根溯源,探索各项风俗的历史渊源,内容有趣。命题也以送分题为主,如事实细节题、语义转换题、词义猜测题和简单推理判断题等。虽然这类文章读起来感觉轻松,试题做起来比较顺手,但绝不能掉以轻心。因为稍不留神,就会丢分。   
【备考提醒】
为了保证较高准确率,建议同学们做好以下几点:   
1、保持正常的考试心态。笔者在教学中发现,越是容易的试题,同学们越是容易失分。为什么呢?因为在这种情况下,同学们极易产生麻痹思想,认为题目好做,就不引起高度重视,于是思维不发散、不周密。而命题人就是利用同学们的这一弱点,设计陷阱题。所以,无论试题难易与否,我们都要保持正常的考试心态。试题容易,不欣喜;试题难,不悲观。   
2、根据前面讲到的方法,认认真真、细细心心做好事实细节题。   
3、做好语义转换题。这类题是根据英语中一词多义和某些词语在文中能表达一定的修辞意义的原则而设计的。要求同学们解释某生词的含义,确定多义词或短语在文中的意思,确认文中的某个代词所指代的对象,或者对英语中特有的表达、格言、谚语进行解释。这种题要求同学们一定要根据上下文猜测词义或理解句子,切不可望文生义。   
4、做好简单推理判断题。简单推理判断题要以表面文字为前提,以具体事实为依据进行推理,做出判断。这种推理方式比较直接,只要弄清事实,即可结合常识推断出合理的结论。