返回

高中三年级英语

首页
  • 阅读理解
    New rules will let millions of Americans know where more of their food comes from.The law is known as COOL—Country of Origin Labeling.
    American Congress first passed the law in 2002.Stores have had to label seafood by country of origin since 2005.But industry pressure delayed other requirements until last week.
    Products that must now be labeled include fresh fruits and vegetables, muscle meats and some kinds of nuts.But the rules are complex, and many foods are excluded.For example, organ meats are free to be labeled.So are processed foods, including cooked or smoked food.
    The United States has imported more and more food in recent years to save money and expand choices.Country-of-origin labeling has become more common lately but has still been limited in many stores.
    Food safety is one reason why some shoppers pay close attention to where foods came from.For example, when a large number of people recently got sick from salmonella(沙门菌病), officials blamed peppers from Mexico.Yet the last big food scare involved spinach (菠菜) grown in California.But labeling is also a way for people to know they are getting what they want.Some want to buy local foods or foods from a particular country.
    The country-of-origin labeling law gives stores 30 days to correct any violations that are found.Stores and suppliers that are found to be deliberately violating the law could be fined 1000 dollars per violation.Federal inspectors are not to take action to enforce the law for six months to give time for an education campaign.
    Some food safety activists say they are generally pleased with the law.They call it a good step that will give people more useful information.
    小题1:Why has more and more food been imported to the United States in recent years?
    A.Because it is economical and provides people with more choices.
    B.Because the United States is short of food supply.
    C.Because Americans need more and more food recently.
    D.Because foreign food is of higher quality than native food.
    小题2:What’s the regulation in the new rules?
    A.Stores have to label food by its producing date from now on.
    B.The country-of-origin labeling has to be marked on more food.
    C.Stores have to label seafood by country of origin.
    D.Labeling of food should include more useful information.
    小题3:The new rules of the country-of-origin labeling law will come into effect ______.
    A.right nowB.in a month
    C.in three monthsD.in half a year
    小题4:Consumers are more concerned about where foods came from because ______.
    A.they are curious about the country of the food origin
    B.they are particular about the tastes of the food
    C.they are concerned about food safety and want to get what they want
    D.most of the shoppers are food safety activists themselves

    本题信息:英语阅读理解难度一般 来源:未知
  • 本题答案
    查看答案
本试题 “New rules will let millions of Americans know where more of their food comes from.The law is known as COOL—Country of Origin Labeling.American Co...” 主要考查您对

社会现象类阅读

等考点的理解。关于这些考点您可以点击下面的选项卡查看详细档案。
  • 社会现象类阅读

社会现象类阅读概念:

这类文章通过写人记事来揭示文章的主题,显示其社会意义,一般采用顺序或倒叙来叙述。题目经常是一些细节问题。考查的方面可以是原因和其中引发的思考。


社会现象类阅读解题技巧:

这类文章通过写人记事来揭示文章的主题,显示其社会意义,一般采用顺序或倒叙来叙述。题目经常是一些细节问题。考查的方面可以是原因和其中引发的思考。阅读这类文章要理清思路。
1、浏览试题,明确要求。
      在阅读文章前,最好先浏览一下文章后面的题干和选项。知道了问题后再去看文章,可使思路更敏捷,而且也便于阅读时留意文中出现的与选项有关的信息。   
2、通读全文,抓住主要内容。
      在不影响理解的前提下,尽可能地阅读以便在尽可能短的时间内理解文章或段落的内容。阅读时,如遇到不熟悉的单词、词组或一时看不懂的句子,不要停下来苦思冥想,继续读下去,通过上下文的词语和句子可能就理解了。   
3、抓住中心思想和段落大意。
      通读全文时,要特别注意主题句。每篇文章或每个段落都有与文章有关的句子,尤其是科技、政论性文章的主题句一般都在文章的开头或结尾,插在中间的很少。所以,文章的第一段或开头的第一、二个句子往往包含着文章的中心思想、作者的意图或全文的概述,因此要特别注意,彻底理解。   
4、有针对性地仔细阅读,找寻所需信息。
      在前面的基础上,可进行有针对性地阅读了。把与问题无关的内容一扫而过,而对于和问题有关的内容认真阅读,还可以用笔在下面做出记号。再把这些信息与问题的要求结合起来,逐条分析,综合判断,找出正确答案。   
5、进行合理的推理判断。
      对文章有了全面的了解之后,可以按照文章要求以及上下文之间的关系,做出推理判断。在进行推理判断的时候,需要综合考虑句型、语法、句子之间的逻辑关系、文化背景等方面的因素。   
6、认真复读,验证答案。
      要用全文的中心思想统帅各个题目,研究其内在联系和逻辑关系,并依次审核那些还未打上的题目,确保理解无误。