返回

高中三年级英语

首页
  • 阅读理解
    A latest national survey has found that over half of China's netizens are suffering from various mental problems although some 62 percent of them claim at the same time that they are happy on the whole anyway.
    This is the result of China's first White Paper on Netizens' Health Conditions issued on Wednesday by 39.net, China's largest authoritative website on health sciences. It is the first most comprehensive health survey on netizens' health situation ever conducted in China in ten years' time. The white paper came out after two months of online and offline research that involved over 150 thousand netizens, covering topics and questions on health knowledge, mental situation, sense of health, and living habits.
    According to the white paper, more than 70 percent of China's netizens say they are suffering from mental problems such as bad memory, anxiety, depression, and a lack of confidence. And a similar 72 percent of them also say they are often suffering from diseases like insomnia, dizziness, joint degeneration and achings. Meanwhile, another 53 percent of netizens believe that white collar employees who have bigger work pressures are more likely to catch mental problems.
    The white paper adds, doing almost no sports and spending long time surfing online lead to the above mentioned health problems among netizens. Only 9 percent of netizens take up sports on weekends while over 40 percent stay home, surfing. And only 16 percent netizens can assure more than eight hours' sleeping daily.
    At present, China has a netizen population of 162 million, with a monthly consumption of 186 yuan, or about 25 dollars, on Internet surfing.
    小题1:The national survey on netizens' health situation ________.
    A.was conducted by sohu.comB.is conducted every year
    C.was carried out online and offlineD.covered about half a million netizens
    小题2:Which of the following has the closest meaning to the underlined part "white collar"?
    A.White clothes.B.White offices. C.Office workers.D.White people.
    小题3:All the following factors have been mentioned to cause the health problems among netizens EXCEPT ________.
    A.doing no sportsB.spending long time online
    C.heavy work pressuresD.shopping online
    小题4:

    本题信息:英语阅读理解难度一般 来源:未知
  • 本题答案
    查看答案
本试题 “A latest national survey has found that over half of China's netizens are suffering from various mental problems although some 62 percent of them c...” 主要考查您对

社会现象类阅读

等考点的理解。关于这些考点您可以点击下面的选项卡查看详细档案。
  • 社会现象类阅读

社会现象类阅读概念:

这类文章通过写人记事来揭示文章的主题,显示其社会意义,一般采用顺序或倒叙来叙述。题目经常是一些细节问题。考查的方面可以是原因和其中引发的思考。


社会现象类阅读解题技巧:

这类文章通过写人记事来揭示文章的主题,显示其社会意义,一般采用顺序或倒叙来叙述。题目经常是一些细节问题。考查的方面可以是原因和其中引发的思考。阅读这类文章要理清思路。
1、浏览试题,明确要求。
      在阅读文章前,最好先浏览一下文章后面的题干和选项。知道了问题后再去看文章,可使思路更敏捷,而且也便于阅读时留意文中出现的与选项有关的信息。   
2、通读全文,抓住主要内容。
      在不影响理解的前提下,尽可能地阅读以便在尽可能短的时间内理解文章或段落的内容。阅读时,如遇到不熟悉的单词、词组或一时看不懂的句子,不要停下来苦思冥想,继续读下去,通过上下文的词语和句子可能就理解了。   
3、抓住中心思想和段落大意。
      通读全文时,要特别注意主题句。每篇文章或每个段落都有与文章有关的句子,尤其是科技、政论性文章的主题句一般都在文章的开头或结尾,插在中间的很少。所以,文章的第一段或开头的第一、二个句子往往包含着文章的中心思想、作者的意图或全文的概述,因此要特别注意,彻底理解。   
4、有针对性地仔细阅读,找寻所需信息。
      在前面的基础上,可进行有针对性地阅读了。把与问题无关的内容一扫而过,而对于和问题有关的内容认真阅读,还可以用笔在下面做出记号。再把这些信息与问题的要求结合起来,逐条分析,综合判断,找出正确答案。   
5、进行合理的推理判断。
      对文章有了全面的了解之后,可以按照文章要求以及上下文之间的关系,做出推理判断。在进行推理判断的时候,需要综合考虑句型、语法、句子之间的逻辑关系、文化背景等方面的因素。   
6、认真复读,验证答案。
      要用全文的中心思想统帅各个题目,研究其内在联系和逻辑关系,并依次审核那些还未打上的题目,确保理解无误。