返回

高中一年级英语

首页
  • 阅读理解
    Restaurant owners should not use disposable chopsticks for the good of their health and the environment , an official of the China Cuisine Association(中国烹饪协会)said.
    Bian Jiang, its secretary general, recently called on restaurant owners to say no to one-off tableware(餐具), especially wooden chopsticks. “The country produces and throws away over 45 billion pairs of wooden chopsticks every year, at a cost to the environment of about 25 million tree.” Bian said.
    “That’s a heavy blow to the county’s shrinking(正在减少的) forests,” he said, “We should not turn a deaf ear to the call for environmental protection. We should stop using disposable tableware from now on.”
    In order to discourage the use of wooden chopsticks and to protect wooden resources, the government put a 5% tax on them in April.
    The use of disposable chopsticks has been discussed for years. Their supporters say that both restaurant owners and consumers prefer them, and that an industry has grown up around their production.
    . 小题1:
    The secretary general suggests that wooden chopsticks be stopped from being used because           .
    A.they cause a lot of pollution of the environment
    B.the environment is no longer green
    C.the government is not happy with that
    D.too many trees are cut
    小题2:
    From the text we know that the idea of no disposable tableware will be           .
    A.hard to put into practiceB.welcomed by a lot of people
    C.receiving indifferent attitudesD.rejected by some people
    小题3:
    What does the underlined word “disposable” in the first paragraph mean?
    A.WasteB.Expensive C.ManD.One-use
    小题4:
    What’s the main idea of the text?
    A.Many people support the idea of saying no to using wooden chopsticks.
    B.The government calls on people to stop using wooden chopsticks.
    C.Disposable tableware wastes a lot of forests and does damage to the
    environment.
    D.People are aware of the cost of using disposable tableware

    本题信息:英语阅读理解难度容易 来源:未知
  • 本题答案
    查看答案
本试题 “Restaurant owners should not usedisposablechopsticks for the good of their health and the environment , an official of the China Cuisine Associatio...” 主要考查您对

社会现象类阅读

等考点的理解。关于这些考点您可以点击下面的选项卡查看详细档案。
  • 社会现象类阅读

社会现象类阅读概念:

这类文章通过写人记事来揭示文章的主题,显示其社会意义,一般采用顺序或倒叙来叙述。题目经常是一些细节问题。考查的方面可以是原因和其中引发的思考。


社会现象类阅读解题技巧:

这类文章通过写人记事来揭示文章的主题,显示其社会意义,一般采用顺序或倒叙来叙述。题目经常是一些细节问题。考查的方面可以是原因和其中引发的思考。阅读这类文章要理清思路。
1、浏览试题,明确要求。
      在阅读文章前,最好先浏览一下文章后面的题干和选项。知道了问题后再去看文章,可使思路更敏捷,而且也便于阅读时留意文中出现的与选项有关的信息。   
2、通读全文,抓住主要内容。
      在不影响理解的前提下,尽可能地阅读以便在尽可能短的时间内理解文章或段落的内容。阅读时,如遇到不熟悉的单词、词组或一时看不懂的句子,不要停下来苦思冥想,继续读下去,通过上下文的词语和句子可能就理解了。   
3、抓住中心思想和段落大意。
      通读全文时,要特别注意主题句。每篇文章或每个段落都有与文章有关的句子,尤其是科技、政论性文章的主题句一般都在文章的开头或结尾,插在中间的很少。所以,文章的第一段或开头的第一、二个句子往往包含着文章的中心思想、作者的意图或全文的概述,因此要特别注意,彻底理解。   
4、有针对性地仔细阅读,找寻所需信息。
      在前面的基础上,可进行有针对性地阅读了。把与问题无关的内容一扫而过,而对于和问题有关的内容认真阅读,还可以用笔在下面做出记号。再把这些信息与问题的要求结合起来,逐条分析,综合判断,找出正确答案。   
5、进行合理的推理判断。
      对文章有了全面的了解之后,可以按照文章要求以及上下文之间的关系,做出推理判断。在进行推理判断的时候,需要综合考虑句型、语法、句子之间的逻辑关系、文化背景等方面的因素。   
6、认真复读,验证答案。
      要用全文的中心思想统帅各个题目,研究其内在联系和逻辑关系,并依次审核那些还未打上的题目,确保理解无误。