返回

初中三年级英语

首页
  • 阅读理解
    阅读理解。
    Holiday Ride
    A friend of mine named Paul received an expensive car from his brother as a Christmas present. On
    Christmas Eve when Paul came out of his office a street urchin (顽童) was walking around a shining car.
    "Is this your car, Paul?" he asked. Paul answered, "Yes, my brother gave it to me for Christmas." The boy
    was surprised. "You mean your brother gave it to you and it didn't cost you anything. Boy, I wish…" He
    hesitated (犹豫).
    Of course Paul knew what he was going to wish for. He was going to wish he had a brother like that.
    But what the boy said surprised Paul greatly.
    "I wish," the boy went on, "that I could be a brother like that."Paul looked at the boy in surprise, then
    he said again, "Would you like to take a ride in my car?"
    "Oh, yes, I'd love that."
    After a short ride, the boy turned and with his eyes shining, said, "Paul, would you mind driving in front
    of my house?"
    Paul smiled a little. He thought he knew what the boy wanted. He wanted to show his neighbors that he
    could ride home in a big car. But Paul was wrong again, "Will you stop where those two steps are?" the boy
    asked.
    He ran up to the steps. Then in a short while Paul heard him coming back, but he was not coming fast.
    He was carrying his little crippled (残疾) brother. He sat him down on the step and pointed to the car.
    "There she is. Buddy, just like I told you upstairs. His brother gave it to him for Christmas and it didn't
    cost him a cent. And some day I'm going to give you one just like it...then you can see for yourself all nice
    things in the Christmas window that I've been trying to tell you about."
    Paul got out and lifted the boy to the front seat of his car. The shining-eyed older brother climbed in
    beside him and the three of them began an unforgettable holiday ride.
    1. The street urchin was very surprised when ______.
    [     ]

    A. Paul received an expensive car
    B. Paul told him about the car
    C. he saw the shining car
    D. he was walking around the car
    2. From the story we can see the urchin ______.
    [     ]

    A. wished to give his brother a car
    B. wanted Paul's brother to give him a car
    C. wished he could have a brother like Paul's
    D. wished Paul could be a brother like that
    3. The urchin asked Paul to stop his car in front of his house ______.
    [     ]

    A. to show his neighbors the big car
    B. to show he had a rich friend
    C. to let his brother about his wish
    4. We can infer (推断) from the story that ______.
    [     ]

    A. Paul couldn't understand the urchin
    B. the urchin had a deep love for his brother
    C. the urchin wished to have a rich brother
    D. the urchin's wish came true in the end
    5. The best name of the story is ______.
    [     ]

    A Christmas Present
    B. Street Urchin
    C. Brother Like That
    D. An Unforgettable Holiday Ride
    本题信息:2012年同步题英语阅读理解难度极难 来源:张雪
  • 本题答案
    查看答案
本试题 “阅读理解。Holiday RideA friend of mine named Paul received an expensive car from his brother as a Christmas present. OnChristmas Eve when Paul came...” 主要考查您对

故事类阅读

等考点的理解。关于这些考点您可以点击下面的选项卡查看详细档案。
  • 故事类阅读

故事类阅读:
文章一般描述的是某一件具体事情的发生发展或结局,有人物、时间、地点和事件。
命题往往从故事的情节、人物或事件的之间的关系、作者的态度及意图、故事前因和后果的推测等方面着手,考查学生对细节的辨认能力以及推理判断能力。
阅读这类材料时,同学们一定要根据主要情节掌握文章主旨大意,同时抓住每一个细节,设身处地根据文章内容揣摩作者的态度和意图,根据情节展开想象,即使是碰到深层理解题也可迎刃而解。


故事类阅读注意:
初中生接触到的阅读材料大都是故事类。
阅读故事类的材料,应该抓住人物线索、地点线索、时间线索和情节发展线索。

特别注意的是,以上线索往往是并存的。因为情节的发展总是涉及到人物的变化、时间的推移、场景的变换等。
而阅读材料后的阅读理解往往会围绕这些内容设计一些事实类的理解题。

凡事实类的理解题都可以从阅读材料的表层文字中找到答案。

在阅读故事类短文时,应理解文章的深层含义,也就是它的主题。在此需要注意的是,现在的阅读理解题在测试事实类的理解题的同时,往往有一道推理类理解测试题.