返回

初中二年级英语

首页
  • 阅读理解
    阅读理解。
    Many pupils tell us that they are busy with their study every day and don't have enough time to do what they like to do. Bnan, 13 , said, " I don't have much time for friends. I wish I could talk to them more. "
    Mary feels that she never has enough time to practice her violin and play with her friends. She spends most of her time studying and doing her homework.
    Alice, 14, wants more time for skating and Rick, 15, wishes he had more time to watch TV.
    Morgan, 12, said, " I never have time just to be myself, talk with my friends and write my diary ! "
    Well, time is the same to every one of us.  We can't get more time or make time slow down. What we can do is try our best to manage it. This means that we should know about everything we have to do and
    how to do it. For example, we have to study, sleep, eat and make our houses clean. We want to do things that make us feel relaxed and happy.
    Then we should try to understand how much time each activity will take in a day. After we know that, we can make a plan to help us get through the day without too much hurry.
    I think that if all of us use our time properly, we'll feel happier.
    1. What does Mary spend most of her time doing?
    A. Studying and doing her homework.
    B. Practicing the violin.
    C. Playing on the computer.
    D. Playing with her friends.
    2. What would Alice do if she had more time?
    A. Talk with her friends.
    B. Write her diary.
    C. Watch TV.
    D. Go skating.
    3. How many steps does the writer tell us about__________ managing time?
    A. Five.
    B. Four.
    C. Three.
    D. Two.
    4. According to the pupils' words, we know that___________
    A. they don't have much time to do what they like to do
    B. they don't like their school work
    C. they feel tired of life
    D. they want their homework to be more interesting
    5. What's the main idea of the passage?
    A. We should try our best to do what we have to do.
    B. We should learn to manage our time.
    C. Time is the same to every one of us.
    D. Children shouldn't have too much homework.
    本题信息:2012年同步题英语阅读理解难度较难 来源:刘美
  • 本题答案
    查看答案
本试题 “阅读理解。Many pupils tell us that they are busy with their study every day and don't have enough time to do what they like to do. Bnan, 13 , said,...” 主要考查您对

故事类阅读

等考点的理解。关于这些考点您可以点击下面的选项卡查看详细档案。
  • 故事类阅读

故事类阅读:
文章一般描述的是某一件具体事情的发生发展或结局,有人物、时间、地点和事件。
命题往往从故事的情节、人物或事件的之间的关系、作者的态度及意图、故事前因和后果的推测等方面着手,考查学生对细节的辨认能力以及推理判断能力。
阅读这类材料时,同学们一定要根据主要情节掌握文章主旨大意,同时抓住每一个细节,设身处地根据文章内容揣摩作者的态度和意图,根据情节展开想象,即使是碰到深层理解题也可迎刃而解。


故事类阅读注意:
初中生接触到的阅读材料大都是故事类。
阅读故事类的材料,应该抓住人物线索、地点线索、时间线索和情节发展线索。

特别注意的是,以上线索往往是并存的。因为情节的发展总是涉及到人物的变化、时间的推移、场景的变换等。
而阅读材料后的阅读理解往往会围绕这些内容设计一些事实类的理解题。

凡事实类的理解题都可以从阅读材料的表层文字中找到答案。

在阅读故事类短文时,应理解文章的深层含义,也就是它的主题。在此需要注意的是,现在的阅读理解题在测试事实类的理解题的同时,往往有一道推理类理解测试题.