返回

初中三年级英语

首页
  • 阅读理解
    阅读理解。
    Joan worked in a hospital as a nurse. One evening there was a big dance at the hospital. Most of the
    doctors and nurses would be there, but of course somebody had to be left to look after the sick children,
    and Joan was not of the lucky ones. She liked dancing very much, so when she had to start work that
    evening while her friends were getting ready to go to the dance, she felt very sorry for herself.
    She went to each sick child one after another and said good-night, until she came to one little boy, Dick.
    He was eleven years old, but he was already able to talk like an adult. Poor Dick had a very serious illness,
    and now he was hardly able to move any part of his body except his hands. Joan knew he would never get
    any better, but he was always happy and always thinking about other people instead of himself.
    Dick knew that Joan loved dancing. So when she came to say good-night to him, he greeted her with
    the words,"I'm very sorry that you have to miss the dance because of us. But we are going to have a party
    for you. If you look in my drawer, you find a piece of cake. I saved it from my dinner today, so it is quite
    fresh. And there is also a dollar there. You can buy something to drink with that. And I'll get up and dance
    with you myself if I was able to," he added.
    Suddenly the hospital dance seemed very far away and not at all important to Joan.
    1. Joan felt unlucky that evening mainly because ________.
    A. there was a dance ball at the hospital
    B. of her unpleasant job
    C. she would lose the chance to go to the big dance at the hospital
    D. she hated to look after the children
    2. Poor Dick ________.
    A. was an adult.
    B. loved dancing
    C. was badly ill in the hospital
    D. could move freely except his hands
    3. Dick was lovely because ________.
    A. he was always talking like a child
    B. he was always thinking about others more than himself
    C. he saved a piece of cake for himself
    D. he could foresee (预知) that he would never get better
    4. Which of the following is NOT true?
    A. Dick got up to greet Joan when she came.
    B. Dick heard about the dance.
    C. Dick knew why Joan was unhappy.
    D. Dick showed sympathy (同情) for Joan.
    5. At that party for Joan, Dick probably ________.
    A. got up and dance with her
    B. gave Joan some cake he had saved
    C. brought her something to drink
    D. lost the dollar which he was going to give Joan
    本题信息:2011年安徽省期末题英语阅读理解难度较难 来源:张琳贺
  • 本题答案
    查看答案
本试题 “阅读理解。Joan worked in a hospital as a nurse. One evening there was a big dance at the hospital. Most of thedoctors and nurses would be there, bu...” 主要考查您对

故事类阅读

等考点的理解。关于这些考点您可以点击下面的选项卡查看详细档案。
  • 故事类阅读

故事类阅读:
文章一般描述的是某一件具体事情的发生发展或结局,有人物、时间、地点和事件。
命题往往从故事的情节、人物或事件的之间的关系、作者的态度及意图、故事前因和后果的推测等方面着手,考查学生对细节的辨认能力以及推理判断能力。
阅读这类材料时,同学们一定要根据主要情节掌握文章主旨大意,同时抓住每一个细节,设身处地根据文章内容揣摩作者的态度和意图,根据情节展开想象,即使是碰到深层理解题也可迎刃而解。


故事类阅读注意:
初中生接触到的阅读材料大都是故事类。
阅读故事类的材料,应该抓住人物线索、地点线索、时间线索和情节发展线索。

特别注意的是,以上线索往往是并存的。因为情节的发展总是涉及到人物的变化、时间的推移、场景的变换等。
而阅读材料后的阅读理解往往会围绕这些内容设计一些事实类的理解题。

凡事实类的理解题都可以从阅读材料的表层文字中找到答案。

在阅读故事类短文时,应理解文章的深层含义,也就是它的主题。在此需要注意的是,现在的阅读理解题在测试事实类的理解题的同时,往往有一道推理类理解测试题.