返回

高中一年级英语

首页
  • 阅读理解
    阅读理解。
    It is true that the first Olympic Games of the modern times in 1896 were not open to women. Baron Pierre
    de Coubertin, who gave new life to the Games, was very much a man of his time. He didn't like women
    showing up for the Games. But since this time, things have changed. History shows that the number of
    womenparticipatingin the Olympic Games has been increasing over the years, since their first participation in
    the 1900 Olympic Games and especially in the last 30 years. This development is of social, political and cultural
    significance (意义).
    The progress is the result of the cooperation (合作)of the entire Olympic Movement and of proper measures
    that the International Olympic Committee (IOC), International Sports Federations (IFs), and National Olympic
    Committees( NOCs) have taken. Especially in the last 20 years, the IOC has enlarged the women's program at
    the Olympic Games, in cooperation with IFs and the Organizing Committees for the Olympic Games
    ( OCOGs ). This development was further strengthened (巩固) by the IOC's decision that all sports must have women's events. The IOC also started to work on increasing the number of women at leadership level in sports
    in 1981. Former President Juan Antonio Samaranch, who wanted to have women as IOC members, made a
    great contribution. (贡献).
    Many sports volunteers have worked to increase the number of women joining in the Olympic Games. This
    progress has been made also thanks to the strong determination of women from different countries of the world who have worked to make sure women are fully represented in all sports.
    1. The underlined part "participating in" in the first paragraph can be replaced by " _____"
    A. getting close to
    B. taking part in
    C. calling for
    D. taking over
    2. According to the first paragraph, all of the following are true EXCEPT that _____.
    A. women were not allowed to join in the 1896 Olympic Games
    B. Baron Pierre de Coubertin was very famous when he was alive
    C. many women have competed in the Olympic Games in the last 30 years
    D. Baron Pierre de Coubertin tried his best to let women join in the Olympic Games
    3. What are the last twQ paragraphs mainly about?
    A. Why women were not allowed to join in the Olympic Games.
    B. How more and more women were able to join in the Olympic Games.
    C. What some organizations have done for women's rights.
    D. What sports volunteers have done to enable women to join in the Olympic Games.
    4. According to the passage, which of the following organizations decided that all sports must
    have women's events?
    A. IOC.
    B. IFs.
    C. NOCs.
    D. OCOGs.
    本题信息:2011年同步题英语阅读理解难度极难 来源:姜雪
  • 本题答案
    查看答案
本试题 “阅读理解。It is true that the first Olympic Games of the modern times in 1896 were not open to women. Baron Pierrede Coubertin, who gave new life t...” 主要考查您对

历史文化类阅读

等考点的理解。关于这些考点您可以点击下面的选项卡查看详细档案。
  • 历史文化类阅读

什么是历史文化类阅读:

本类题型常用的方式是夹叙夹议。叙述的目的是为了议,所以要把握其议才是主要方面。阅读这类文章,先弄清其引入的话题,再弄清里面人物对其不同的看法,然后理解作者本身对话题的观点看法或思考。


历史文化类阅读技巧:

题型说明】历史文化类阅读理解文章属高考常选材料之一。这类文章常涉及历史、文化、法制、宗教等方面的文学艺术、发明创造、文化遗产保护、宗教与文化、风俗与习惯、道德与法制、中外文学名著节选、等等。这类材料的命题点往往落在主旨大意题、事实细节题上。
答题方法】在做这类阅读理解题时,我们应注意以下几个方面:
1、采用先题后文:先读题目,再带着问题读文章。这类阅读理解文章相对来说事实细节题稍多一点,如果带着问题读文章,有利于我们抓细节。
2、先做细节题。因为做完了局部性的事实细节题后,自然会加深我们对文章的理解,这样更有利于做主旨大意题。
3、重点敲定主旨题。主旨大意题提问的形式主要有两大类:一类是Main idea型;一类是Topic或Title型。
在解答这类试题时应注意以下几点:
a.读首句抓大意。
文化教育类阅读理解文章多采用说明文、议论文体裁,而这类文章大都采用文章段落的中心,即主题句在文章开头。因此,要寻找这类文章的主旨大意就需要研究文章的首句。
b.读尾句抓大意。
有时这类文章的主题句安排在文章的结尾,作为对全篇的总结。
c.读首段抓大意。
有些文章或段落的开头和结尾部分都有主题句。这种结构是为了突出主题思想而使用两次点题的写作方法。这两个主题句在句子结构和用词上有所不同,而且在内容上前句和后句也不重复。
d.从段落中抓大意。
有些文章或段落的主题句在文章中,这种文章或段落往往以一句话或几句话引出要表达的主题,在主题句出现后,再举例子陈述细节或继续论证。
e.归纳要点抓大意。
有些文章或段落无明显的主题句,只是暗示性地体现主题。这就要求同学们在阅读过程中根据文中所叙述的事实或线索来概括总结主旨大意。