返回

初中三年级英语

首页
  • 阅读理解
    “Mr. Mott often forgets important meetings. The robot will go after him all the time. It listens to everything he says. It sees everything he does. At night, it watches him sleep. It knows everything about Mr. Mott…”
    It sounds like a wonderful idea, doesn’t it? But I’m afraid that Mr. Mott will not get on well with the robot, because everyone has something he doesn’t want others know. It is privacy. Just imagine that there is a video camera around you all day. How do you feel? When you are taking an exam, a teacher sits in front of you and watches you all the time. How do you feel?
    Mr. Mott doesn’t lose all his memory. At least he remembers that he always forgets. So why can’t he do something for this HIMSELF? He can keep a notebook with him, like most people do. In the notebook he can write down the things he should do, the persons he should meet and the places he should go. Isn’t the notebook much cheaper and safer than the robot?
    小题1:“It” in the first paragraph(段落) refers to______________.
    A.Mr. MottB.Mrs. MottC.the robotD.a video camera
    小题2:Why does the writer think Mr. Mott will not always get on well with the robot?
    A.Because it is invented by others.B.Because it can talk with Mr. Mott.
    C.Because it can remind(提示;提醒) Mr. Mott of something he forgets.
    D.Because it knows something Mr. Mott doesn’t want others know.
    小题3:The underlined word “privacy” means _______________in Chinese.
    A.提供B.丧失C.特权D.隐私
    小题4:Mr. Mott is_____________.
    A.handsomeB.forgetfulC.a scientistD.kind and friendly
    小题5:From this passage we know that the writer__________________.
    A.doesn’t like the robot to follow Mr.Mott all day.
    B.thinks it is a good idea to have a robot like Mr Mott’s.
    C.If we always forget something important,we should have a robot.
    D.A notebook is cheaper than a robot but a robot is better than a notebook.

    本题信息:英语阅读理解难度较难 来源:未知
  • 本题答案
    查看答案
  • 答案解析
    查看解析
本试题 ““Mr. Mott often forgets important meetings. The robot will go after him all the time. It listens to everything he says. It sees everything he does....” 主要考查您对

人物传记类阅读

故事类阅读

等考点的理解。关于这些考点您可以点击下面的选项卡查看详细档案。
  • 人物传记类阅读
  • 故事类阅读
人物传记类阅读:
本类型选材主要是名人轶事。
人物传记的叙述线索也常常以时间为序。内容一般不是一个人的生活流水账,而是选取主人公一些重要的人生阶段或生活片段来展开叙述。
阅读时要把握主人公在此阶段发生的事对他本身或他人有什么重要的意义和影响。

故事类阅读:
文章一般描述的是某一件具体事情的发生发展或结局,有人物、时间、地点和事件。
命题往往从故事的情节、人物或事件的之间的关系、作者的态度及意图、故事前因和后果的推测等方面着手,考查学生对细节的辨认能力以及推理判断能力。
阅读这类材料时,同学们一定要根据主要情节掌握文章主旨大意,同时抓住每一个细节,设身处地根据文章内容揣摩作者的态度和意图,根据情节展开想象,即使是碰到深层理解题也可迎刃而解。


故事类阅读注意:
初中生接触到的阅读材料大都是故事类。
阅读故事类的材料,应该抓住人物线索、地点线索、时间线索和情节发展线索。

特别注意的是,以上线索往往是并存的。因为情节的发展总是涉及到人物的变化、时间的推移、场景的变换等。
而阅读材料后的阅读理解往往会围绕这些内容设计一些事实类的理解题。

凡事实类的理解题都可以从阅读材料的表层文字中找到答案。

在阅读故事类短文时,应理解文章的深层含义,也就是它的主题。在此需要注意的是,现在的阅读理解题在测试事实类的理解题的同时,往往有一道推理类理解测试题.